FungaFix - originalne proizvode, kupi sada, recenzije, cijena
Novosti

FungaFix – originalne proizvode, kupi sada, recenzije, cijena

Proteklih godina agronoma primetio trend smanjenja prinosa, u vezi sa upotrebom kemijskih pesticida, koji oštećuju i biljke i okoliš. Prekomjerne toksičnih droga prevesti na negativne, pa čak i opasne posljedice.

Alternativno, te je stvorio još jedan trend – biološku zaštitu. On se zasniva, su ekološki supstance siguran za ljude, prirodnom okruženju. Među njima je jedan od najpopularnijih fungicidi “FungaFix”.

Ovaj članak će govoriti o onome

što predstavlja droge i kako se ponaša na biljke.

Šta je uključeno u sastav lijeka FungaFix

Otklanjanje biološkog porijekla za prevenciju i liječenje mnogih biljnih bolesti.

Fungicid nastao na temelju alkalne ekstrakta aviatorandyk mikroorganizama, koji imaju fungicidno, antimikrobno i antivirusno dejstvo na floru patogenul štetnih za bilje.

Sastav, svrha i način utjecaja na biljke

U jezgru lijeka je ekstrakt gljive Ganoderme. Aktivne supstance prodire u stanice i uzrokuje biljke aktivno sintetizirati zaštitnih enzima – glukanaza, chitosanase, hitinazne. Ovi spojevi imaju velike razorne sposobnost protiv štetnih mikroorganizama. Drugim riječima, FungaFix pomaže biljkama sama da se suoči sa zlonamjerne invaziju.

Zbog sistemskog efekta, fungicid prodire u tkiva, čini pouzdan i dugotrajnu zaštitu.

droge mobilizira ne samo biljke u borbi protiv patogena, ali i stimuliše aktiviranje metaboličkih procesa, koji je, djeluje kao regulator rasta.

selektivni učinak na mikrofloru omogućava da uništi patogene, ali čuva korisne organizme tla. Time se osigurava trostruko dejstvo:

 • preventivne i kurativne efekat fungicid,
 • aktiviranje vitalnih procesa tokom cijelog vegetativnog perioda
 • Poboljšanje mikroflore tla.

karakteristike droge, tako da se može koristiti u bilo kojoj fazi rasta i plodonošenja usjeva. On pruža efikasnu zaštitu od proljeća do kasne jeseni. Jedini uslov – vremenski uslovi

.

droge ima tako neosporne prednosti:

 • Zbog prirodnog porijekla, odnosi se na ekološki prihvatljiv način.
 • ima zaštitnu, stimulativna i dezinfekciju svojstva.
 • Stabiliziruemost vode ravnotežu koja pruža punu SAP i hranu.
 • ubrzava metabolizam, jača imunitet, poboljšava rast, cvjetanja i plodonošenja. Rezultat je poboljšana kvaliteta usjeva, zdravi plodovi su veliki, sočan i ukusan.
 • povrće, voće i bobice se mogu jesti sutradan nakon tretmana.
 • dobro ide sa

  mnogim biološkim pravni lijekovi i organskih dodataka.

 • Ima blagotvorno djeluje na mikroorganizme tla sintezu humusa
 • nije opasna za ljude, biljke, ptice, životinje i insekte. Odnosi se na četvrtu klasu toksičnosti, koja je potpuno bezopasan u upotrebi i ne zahtijevaju osobnu zaštitnu opremu.

oblik proizvodnje i ekvivalentne zamjene FungaFix

originalni proizvod te pod pokroviteljstvom “Klub organske proizvodnje”, o čemu svjedoči i relevantnih logo na ambalaži.

nedavne popularnosti “FungaFix” porastao toliko da postoji hitna potreba da se proširiti proizvodnju. Mnoga preduzeća proizvodnju fungicida u različitim oblicima:

 • Kao gel koncentrat, ili
 • A tamno smeđa tekućina.

količina punjenja varira od nekoliko mililitara u zatvorenim pakovanjima od 1 litre

u plastičnim bocama (boce).

lider u proizvodnji lijeka -. Vodećih kemijskih-poljoprivrednih preduzeća Ukrajine, jedan od njih, “Mikatan”

proizvodi su široko rasprostranjena, ne samo u zemljama ZND, jedan je od najpopularnijih pravna sredstva u Njemačkoj. Posebno cijenjen u uzgoju ekološki prihvatljivih proizvoda za specijalizirane uzgoj preduzeća.

U fungicida je dostupan u dvije verzije

“FungaFix – N”

Da li je:

· za tretman sjemena prije sjetve,

· obradu gomolji, rizomi povrća i ukrasnog bilja pre sadnje,

· zalijevanje sadnica iz crne noge,

· zaštitne navodnjavanje povrća nakon navijam u zemlji,

· korijena odluka za poboljšanje tla pod voćkama, bobica grmlje, grožđe

“FungaFix – U”

se koristi.:

· za profilaktičku zaštitu svih vrsta biljaka u cijelom vegetacije od lišća prije žetve.

“FungaFix N” sprečava infekciju biljaka:

 • od truleži,
 • snijeg kalup,
 • palež,
 • krasta ​​li>
 • mnoge vrste rđe i mjesto.

Mikroskopski spore patogena se zadržavaju u sjemenkama i mogu klija u toku klijanja. Da biste to izbegli, držite oblačenje, potapanjem sjemena prije sjetve.

alat je pogodan ne samo za reprodukciju sjeme, ali vegetativno. U rješenje fungicida zadržao reznice za dezinfekciju, pre nego što sleti na ožiljavanje .

“FungaFix U” je efikasna preventivna pravni lijek koji štiti od mnogih bolesti koje su opasne za sadnica i mladih drvenastih biljaka. Lek se koristi za potapanjem reznice i otvoreni korijen sistema pre sadnje drveća, grmlja, vinove loze. U budućnosti, sadašnji obrade može se svesti na sistematskom prskanje krune.

Kompatibilnost sa druge zaštite FungaFix

Ako “FungaFix N” kupovinu propao, možete zamijeniti “FungaFix U”.

Oba podvrsta u kombinaciji s drugim biološkim agensima, na primjer, bioinsecticides, i može se povezati u mikseve. Jedini uslov je dopunjen droga ne bi trebalo da ima kiselu reakciju, takvom okruženju je štetan za ovaj fungicid.

Instalacija kompatibilnost može biti pre-test supstanci. Svaka droga je raspušten odvojeno. Zatim sipajte u posudu. Ako je veza uspješna, bez taloga i pahuljice, zatim zaštite mogu se koristiti istovremeno.

Ako imate sumnjive simptome, kombinacija treba odustati.

Uputstvo za upotrebu – priprema za

rad, vrijeme i red uvođenja u brizi grožđa

Opšte smjernice

 • Sezonsko obrade određuju meteorološki uslovi. U proljeće lijeka početi koristiti, dok je drvo cveta lišće. Ako prvo počinje cvatnje, to neće biti prepreka na terapiju. Lek ne ometa oprašivanje biljaka pčele, jer je potpuno siguran za njih.
 • Signal početkom preventivne zaštite je Cold Spring vremenu, s visokom vlagom, veća od 70%, a dugo kiša. Pod ovim uvjetima, prskanje treba početi odmah, bez čekanja za pojavu simptoma bolesti.
 • zahtjeve Posao -. Kiša ne bi trebao biti dan prije tretmana i jedan dan nakon što je
 • najpovoljnije doba dana za obradu i grožđa u jutarnjim satima, kada će rosa pada, ili večeri u sumrak.
 • Rješenje se ravnomjerno nanosi na površinu listova pomoću dobro objektiv.

za korištenje FungaFix N

 • Za liječenje sjemena prije sjetve Preporučuje se priprema rješenje “FungaFix N” u koncentraciji od 1:. 1, to jest, droge i vode treba uzeti u jednaku količinu
 • 20 ml radnog rastvora je dovoljna za prskanje od 1 kg sjemena. Sjemenskog materijala se raspršuje pomoću pištolja sa finim mlaznice.
 • Obrađeno sjeme treba posijano najkasnije u roku od dva tjedna.

Kada se ne preporučuje tretiranje semena sa droge “FungaFix N”, drugim fungicidima.

Osobitosti obuke “FungaFix U” i raditi s njim

namakanja sadnog materijala H4>

Pre sadnje reznica za navijam, oni se nalaze u rješenje “FungaFix U” pripremljeni od 100 g proizvoda u 5 litara vode. Sadnog materijala stajati 8 -12 sati. Pre sadnje, sušene na prirodan način, u nijansi mjestu, a ne na suncu.

Za ovaj program, tretira grožđa sadnica prije sadnje na otvorenom terenu.

Preventivna root zalijevanje H4>

Sutradan nakon sletanja, grožđe se zalivaju sa rješenje “Na FungaFix” – 100 g na 10 litara vode. Ako se nije prethodno natopljene sadnica, onda zalijevanje se provodi tokom sletanja.

Nakon korijen odluka ponoviti nakon 8 – 10 dana nakon prvog. Sa istom intervalu, planira treći tretman. To će biti konačni u shemi primjene fungicida za zaštitu od grožđa iz Oidium (pepelnice grožđa) i plesni (plamenjače vinove loze).

mišljenje specijaliste

U 2005. godini na osnovu Krimskog vinograda “Napredak” bila je komparativna eksperiment o korištenju različitih lijekova za zaštitu grožđe iz Oidium. EM>

 • Jedan eksperimentalni parcela je tretirana fungicidima “FungaFix B2
 • Ostali kemijski droge “Uskoro” → kako se prijaviti
 • Treće, za kontrolu, nije podvrgnut nikakvu zaštitu.

Rezultati: EM>

 • stranice, koja nije izvršena tretman, bilo zaraženo Oidium 96%,
 • Nakon četiri tretmana “FungaFix U”, kvaliteta i kvantiteta berbe bio je otprilike isti, u poređenju sa sedam jednokratni prskanje grožđa kemijskih

Dakle, prednosti hemijska đubriva, očito, iz aspekta efikasnosti i sigurnosti. EM>

Osim toga, još jedan argument u korist “FungaFix” -. Donjem troškova u ukupnim troškovima zaštite grožđa od kemijskih agenasa EM>

F. W. Bobylev
direktor AD “Agrofirma Napredak” Dzhankoy rayon, AR Krim. EM>

Povratne informacije od iskusnijih uzgajivača-fans FungaFix

 1. Savva Ivanovich (S. od Morozovychi, Volyn oblast, Ukrajina)
 2. OL>

  vinograd se tretira sa fungicid “FungaFix U” svake 2 nedelje. U korist droga može izazvati takve argumente. To se može koristiti u bilo kojoj fazi rasta grmlja, čak i za vrijeme cvjetanja. Gljivičnih oboljenja se prebrzo, samo nekoliko dana brzo može proširiti kroz vinograd. Uvjeren da je droga je bolje primijeniti unaprijed. Naravno, ako nema kiše, inače vremena i novca će biti izgubljeno.

  1. Kirill Petrovich (str. Znamenskoye, Rostov oblast)
  2. OL>

   Da mi dati malo grožđa, uzgaja samo za svoju porodicu. Za nas je važno ne samo grožđe, ali je dobro za nas i našu djecu. U borbi protiv bolesti izabrane “FungaFix”, a nikada mu nije razočarao. Bobice dozrijevaju zdravi, bez hemikalija.

Lucija Pretić

Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno.

You may also like...