Novosti

Electricity Saving Box – mišljenja i cijena, gdje kupiti

Lifehacker vam nudi da sazna istinu o uređajima pod zajedničkim nazivom Struja Svjetsko Box od stručnjaka u svom području, kao jedan od njih sebe u šali zove, inženjer elektrotehnike lvl 80.

Ekonomska previranja zbog čega je sve nas da razmišljamo o smanjenju troškova. I na kraju želim da se negira uobičajene zadovoljstva: hranu, shopping i kino. Pa šta bi takav maloljetnik žrtvovati zategnite pojas dok se pretvorio u omču? Dok ste razmisli težak izbor, čini se da ste putu nađe. Dobar komšija, pomoći kolega ili omiljenu društvenu ponude da kupi malu kutiju koja može smanjiti troškove električne energije. Stavite uređaj u utičnicu, a ekonomija počinje da oduševiti u rastu desetina posto! Bazu dokaza o efikasnosti naprednih tehnologija se zasniva na odobravaju mišljenja zadovoljnih kupaca i neospornu YouTube video. Ali da li je to dobro, jer nam predstavlja oglašavanje?

Nadalje, Lifehacker donosi zanimljiv članak iz Burr brigade, koja se sastoji od hirurga LoneWolf i njegov pomoćnik operby nalazi u originalnom stranicama internet izdanju “Energocapital”.

Rastavite uređaj za uštedu energije

Želite postati pravi junak priče? Ne neki tamo u inostranstvu Superman ili Spiderman, a najviše da ni je pravi Pinocchio!

I to ne treba da ide u polje snova i zakopati u zemlju 5 zlatnika, pod okriljem noći … samo Dovoljno kupiti ovakav uređaj, pod nazivom “elektrisiti seving kutija” ili “Ekonomska električne energije “(električna energija Saving Box).

Zatim ga stavite u utičnicu (posuti soli i vode snažno ne preporučujem), kaže: “od kreks Pax Feks!!” i to je sve! Vi – Pinocchio

U međuvremenu, naš dragi Distributioo aktivno promoviranje kutije sa LED, koji su umetnuti u utičnicu i obećavaju “nerealnim uštedu energije” i “sporo okretanje meter”, su osjećaj “vječne žeđ od freebie” od naših građana, i trljaju ruke. I naravno, Distributioo dobiti nerealno dobit kupovinom ove kutije za 4 $ u Kini i prodaje u lakoverne građane Europe, Ukrajine, Kazahstana, Belorusije na $ 40.

Dakle, ono što je unutra ovaj uređaj? Predlažem da fascinantno putovanje kroz svoje iznutrice za procjenu potencijala ovih investicija! Dakle, skalpel u ruku, pacijent na stolu!

Najskuplja stvar u ovom uređaju je vjerojatno slučaj. Napravljena je čvrsto: srebrne boje s crnim detaljima i megablock logo. Međutim, održanoj zajedno dva dijela sa samo jedan mali vijak, koji se lako odvije.

Unutar čudo uređaj, “ušteda energije” je elektronski odbora sa minimalnim set komponenti i relativno velikog “Black box”, koji je, kako sumnjamo, je tajna super oružje (Wunderwaffe) u borbi protiv potrošnja kilovat-sati! I mi sumnjamo da je konvencionalni film kondenzatora.

Na poleđini štampane ploče koja je osigurana sa dva vijka, izgleda ovako:

čitav krug je stvoren na štampanoj ploči, je dizajniran da uradi jedno veliko čudo – da stvori uslove za … spaljivanje dva LED dioda. I dodati više jasnoće, ovdje je sastavio koncept hirurški tim ovog uređaja:

Da, ako je vrlo generalizovati, onda unutra je mali niz dva LED i veliki film kondenzator. I koliki je to, mi smo se pitali o tome, previše, a mi smo mjeriti prilično dobar uređaj:

mjerenja pokazala da je Crna tajna, kondenzator ima kapacitet čak od 5.18 MFD.

Nakon pripreme stavimo sve hrabrosti leđa i šila se pacijenta. Odlučeno je da se to probati. Bez toga, naša analiza eksperiment bi bio nepotpun. Stavili smo megaeconomics u dobro napunjene utičnicu.

I … čudo! LED diode zaista upaliti, i naša nada.

Ali metar je drzak i uvjeren “Twisted” isti kilovat-sati, što je povezano sa čudo uređaj …

I još barem neke efekte trebalo su dobijeni iz uključivanje film kondenzator sa kapacitet od 5 μf paralelno na kućnu mrežu. Drugim riječima, na kraju krajeva, što je sjajna ideja leži Distributely nekako opravdati svoje varanje naivni Pinokio? Ćemo odgovoriti direktno, kapacitet tog kondenzatora je toliko mali da će biti dovoljno samo da se nadoknadi reaktivne snage fluorescentne lampe 40 vati.

Da, dobro čula, osim aktivne snage (P, W, W), koja se pretvara u koristan rad (kretanje, rotacija, grijanje), neki uređaji, kao što su motori troše više reaktivne snage (Q, Var, voltamper reaktivna). Potrebno je stvoriti elektromagnetsko polje. Sada, naša za kosu i frižidera koji troše struju iz mreže i pokrenuti ga neproduktivan. Ali, ako pored stroj za pranje rublja ili hladnjak u utičnicu držati kondenzator (kapacitet i izračunava se na potrebne napona), našim cijenjenim motori hladnjak i stroj za pranje rublja će trošiti reaktivnu energiju sa kondenzatora i neće “opterećenje mreže”. I sada MEGAWILD: ACTIVE kalorimetar instaliran u vašem stanu, potpuno ravnodušni prema tome koliko jalove snage kroz tekla. On ne veruje.

Ponovo, pravilno dizajniran brojila aktivne energije uzima u obzir samo aktivni energije koja prolazi kroz njega. Dakle, postavljanje svih vrsta “magic-energetski seving-kutije”, možete vrlo malo olakšati malom prostoru svog ožičenja od mali dio reaktivne snage. Ali vaš trud merač ne ceni.

Dakle, nemoj da te zavaraju pričama o Distributioo, ne kupuju film kondenzator sa led sati za $ 40, ako se sigurno ne želite da se osjećaju kao Pinocchio. )))

Pazi na sebe i svoj novac!

Umjesto zaključka električnom Saving Box

išli smo sa ankete blitz na jedan od autora članka. Je li to vrijedi pokušati, kao odgovor na “savijati” države za nerazumno rast tarifa i devalvacije rublje, prevario brojila? Postoji li ikakva realna korist od energetski efikasnih kućanskih aparata?

Naravno, ne isplati se. Sistem napajanja stalno poboljšanje tehnike pretraga “lopovi”. Osim toga, novčanu kaznu od deset puta veću količinu “ukraden” će ohladiti bilo žar. I što je najvažnije, postoje slučajevi smrti “kulibinyh”, pokušajte da se povežete pored mjernih uređaja. Tako da igra nije vrijedan svijeću.

Lucija Pretić

Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno.

You may also like...